Hekletips


Fingerløkke

For å begynne og hekle et dyr bruker vi en fingerløkke. Dette er en ring som kan lukkes helt slik at det ikke blir et hull på toppen eller bunnen av dyret. På engelsk kalles denne ringen "magic ring". Det finnes mange opplæringsvideoer på youtube.com hvor du kan lære deg å lage en slik hvis du ikke kan det fra før.Forklaring til oppskriftene:

Når det står [3 fm, øk] omg ut (30) betyr dette at du skal hekle 1 fm i hver av de 3 første fm, i neste fm skal du hekle 2 fm. Dette gjentar du helt til du har kommet rundt. Tallet i parantes er hvor mange masker du skal ha når du er ferdig med omgangen. [fm i hver fm] omg ut betyr at du skal hekle 1 fm i hver fm hele veien rundt.

Et lite tips for å holde styr på hvor omgangen begynner og slutter er å sette en liten sikkerhetsnål i siste masken på omgangen. Når du så hekler neste omgang og skal hekle i den masken sikkerhetsnålen er i, vet du at du har kommet helt rundt. Slik flytter du sikkerhetsnålen for hver runde.

Lykke til!

Heklefasthet

Hvis du hekler stramt vil du ende opp med et mindre hekleprosjekt enn hvis du hekler løst. Å hekle stramt er en fordel når du hekler dyr, slik at fyllet ikke tyter ut, men hekler du klesplagg stramt blir det fort stivt. Hekler du for stramt, kan du velge en større heklenål og hekler du for løst kan du gå ned en størrelse på heklenålen. Prøv deg fram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar